YOGATHERAPIE

vzw Mudita is even on hold tot einde maart 2023

Het lichaamsgeheugen is een complex en intelligent organisme. Het registreert jouw gehele levensgeschiedenis en brengt alles tot expressie. Voor het merendeel van de mensen is de verbondenheid met deze magische wereld onbewust. Daardoor ervaren we ‘een dolen’ naar verlichting van pijn, van lijden en van het vasthouden van stress, trauma en emoties.

Yogatherapie is een reis doorheen die wonderlijke wereld. Je gaat via bewuste aandacht en oefeningen fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele lagen zuiveren en herstellen.

bij vzw Mudita wordt Yogatherapie aangevuld met klinisch somatische oefeningen en energetische Qigong.

Bij vzw Mudita is Michèle onze ervaren Yogadocente. Onderaan de pagina vind je waarvoor je bij ons zo allemaal yogatherapie kan volgen.

Op de tarieven pagina vindt je alle info over betalingen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? contacteer ons

yoga bij ziekte & herstel

Michèle: Yogatherapie wordt 1 op 1 gegeven, op die wijze is de impact dieper en meer ‘to the point’. Yogatherapie is holistisch; het beïnvloedt de fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele lagen van de mens.

Ik stel vast dat – wat de ‘wonde’ ook mag zijn – elk genezingsproces start met verbindend ademhalingswerk. Wie aangepaste Yoga beoefent in een kader van continuïteit en geweldloosheid zal snel veranderingen ervaren in lichaam/geest en energie.

Waarvoor kan je bij ons terecht

Yoga voor depressie | burn-out

Tijdens depressie zit de geest en het hart diep verankerd in wat we ‘schaduwemoties’ noemen. De geest produceert een continue waterval aan destructieve gedachten die jou alle bewustzijn van hier & nu ontneemt. Yogatherapie is zeer herstellend en brengt een gevoel van opluchting.

Burn-out is een staat van fysiek & mentale uitputting. Burn-outs zijn excellente gidsen. Ze doen jou stoppen voor een rood licht om te bezinnen over welke richting je uit wil. Yogatherapie is zeer herstellend en brengt de beoefenaar terug naar een level van vitaliteit en veerkracht.

Swadyaya, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana and Bhajans can calm and centre the mind, helping to relieve stress and mental fatigue and bring about emotional balance.

yoga vooBLESSBLESSURES bBlessures
BLESSURES

Het skelet en spierenstelsel zijn wonderlijke maar complexe mechanismen. Ze vragen tijd om te helen en houden van het klassiek genezingsproces: rust & stabiliteit, versoepelen & mobiliseren, verstevigen en tenslotte terug integreren in het lichaam als geheel.

Dit type blessures leert jou ook om mild en geduldig om te gaan met jezelf.

We gebruiken bij blessures ook veel yogaprops om het lichaam op geen enkele manier te forceren tijdens de oefeningen.

Asanas can help correct the structural imbalances and restore balance. They are also useful in improving muscle strength and endurance, increasing movement and flexibility of joints, skeletal alignment and neuro-muscular coordination

Notes for Yoga Therapy –Compiled and Edited by Dr Ananda Balayogi Bhavanan

DE BEKKENBODEM

De bekkenbodem is de coördinator van de ademhaling en van allerhande spierkettingen. Hij moet sterk zijn en toch soepel. De werking van deze meervoudig en magische reeks lusspieren harmoniseren is key voor het gehele holistische herstel van het lichaam.

yoga voor STRESS | trauma/ANGST

Stress, trauma, paniek…. zijn hardnekkige patronen van het onderbewuste die zich steeds opnieuw geforceerd manifesteren. Ze misbruiken het lichaam en de geest en zetten het hele zenuwstelsel onder druk.

Door dagelijks korte reeksen te beoefenen zal Yogatherapie snel meer harmonie en stabiliteit brengen.

By encouraging us to step back and look objectively at our habitual patterns of behaviour and thoughts, Yoga can help us to cope better with situations that put our bodies and minds under strain

yoga & ademen

ademhalingsproblemen zijn schering en inslag. Stress is meestal de oorzaak en dat leidt naar ‘lucht happen’ ,geeuwen, duizeligheid, vermoeidheid, neerslachtigheid, overmatig honger, paniek, enz.

De fysieke ademhaling is het voertuig van de levensenergie – de grenzeloze zee van energie. Ademwerk is de absolute kern van herstellende Yoga.

Relaxation is a central element in Yoga therapy as relaxation is the body’s way of recharging its cells and helps to ease physical, emotional and mental tensions.

yoga voor CHRONISCHE PIJN, VERSLAVING, PSYCHO-SPIRITUELE BLOKKADES,…

Waar te beginnen en waar te eindigen? Je begint altijd met ahimsa of geweldloosheid. Wees mild en geduldig voor jezelf en jouw lichaam. Luister naar de noden, voel, experimenteer wat het beste werkt, sta open – laat de last van oordeel vallen. Ik leer ‘nul-tolerantie’ aan tav destructieve gedachten. Een lichaam/geest of hart geneest traag of niet wanneer het de hele dag lijdt onder negatieve affirmaties.

Ik weet het, de weg is soms moeilijk maar wel mogelijk. Wanneer je dagelijkse korte routines inplant en toegewijd bent aan jouw eigen genezingsproces dan zal transformatie komen. Op ieders eigen tempo, op ieders eigen manier.

Start jouw zelfhelende kracht! Maak een afspraak

CONTACT