Getuigenissen

Riet: Drie jaar geleden veranderde ik van een bruisend blijmoedig babbelwater tot een hoopje zeemvel in de zetel. Van gewoon moe, zoals zo veel mensen wel eens zijn, naar voortdurend uitgeput. Zelfs na het opstaan. Ik had een constante druk op de borst en was snel buiten adem, was emotioneel een gapende wonde, machteloos, volledig leeg, en had overal pijn. En ik kan zo nog wel even doorgaan. Na enkele weken in bed en in mijn zetel te hebben geleefd, nam mijn zus me bij de hand en stapten we op een zonnige ochtend een yogazaal binnen. Ik had wat schrik of mijn lichaam dit al zou aankunnen. Mijn zus had echter bewust voor yin-yoga gekozen. Een heel trage, zachte yogavorm, die je geest tot rust brengt.

We botsten bij het binnenkomen op de warme glimlach van Michèle en ik voelde me meteen wat gerustgesteld. Ze gaf aan dat ze zelf na jaren pijn in haar gewrichten hiervan was bevrijd dankzij yin-yoga. Ik durfde er niet al te veel hoop op stellen, maar was al blij dat ik even uit het huis was en in een oase van rust was terechtgekomen. Het bleek een schot in de roos. Ik ging vanaf dan wekelijks naar de yin, en eens mijn lichaam het toeliet twee keer per week. Ik voelde mijn lichaam les na les dieper smelten in de houdingen.

Op de mat werd mijn hoofd weer helder en trok de mist wat op. De rusteloosheid bedaarde langzaamaan. Het deed zo deugd daar te mogen zitten, liggen. Heerlijk. Een cocon waar ik even letterlijk en figuurlijk op adem kon komen. Waar ik me beschut voelde. Waar niks moest. Waar ik gewoon kon “zijn”. Ik voelde me zo dankbaar dit te hebben gevonden. Het werd een lange weg naar herstel, heel traag en gestaag. Yoga was daarbij een van de belangrijke peilers. Een warme, verankerende steun. Bedankt Michèle en andere yoga teachers om me hierin zo mooi te begeleiden. Dhanya Vad.

Katrien: Ik had een fietsongeluk en sukkelde al een aantal maanden met mijn schouder. Kine hielp aanvankelijk goed, maar na een tijd vlakte het effect weg. Ik miste diepgang in de beweging en de oefeningen. Ik had het gevoel op een ‘grens’ te botsen. Via yoga therapie ontdekte ik zoveel meer mogelijkheden om te herstellen. Individueel en op mijn maat werden asana’s en oefeningen uitgestippeld. Er zat een opbouw in de therapie die me veel deugd deed. Op een zachte, maar heel trefzekere wijze werkte ik samen met Michèle aan een verbetering van mijn schouder. met zowel aandacht voor mobiliteit als de kwetsbaarheid die er nog steeds is. Die unieke combinatie heeft me enorm geholpen! Ik doe mijn oefeningen nog met grote regelmaat en ben zeer dankbaar dat ik zo op individuele niveau begeleid werd.

Jonas: In een veilige setting neemt Michèle alle tijd om samen met jou heel persoonlijk te werken. Het is fijn om te ervaren dat ze het werk door en door kent en zo heel veel verschillende tools kan aanreiken om tot de kern van jouw thema’s te komen. Dit gebeurt steeds op een zachte en heldere manier. Mooie ervaring!

Lenka: Hello, my dear sweet Michele. I have been thinking of you many times and miss you dearly <3. Still in my mind all talks and the very deep discussions we had together. And every time when the shadow came I was guided by your saying to let it go and observe it and to let that shadow bring the pain because it’s just another lesson to be more conscious and aware of our own existence. Miss your energy and your voice during the classes. Hope you are enjoying yourself and keeping mentally well and psychically healthy. lots of love and hugs ❤

Marijke: Op een dag kreeg ik een privé-bericht van Michèle over haar yogatherapie. Diep vanbinnen voelde ik al een curiositeit branden om hiervoor meer te weten te komen. Wat is dit juist? Hoe kan het mij helpen? Enkele weken verstreken en plots kreeg ik lichamelijke klachten (opgezwollen armen en benen en bloedarmoede).

Ik herinnerde mij haar bericht en voelde dat deze voor mij nog onbekende yogatherapie niet zomaar op mijn pad was gekomen. Onmiddellijk boekte ik een sessie bij Michele. Ik ken Michele al enkele jaren van haar inspirerende yogalessen. Telkens ik een lesje van haar meepikte kwam ik thuis met een bron van informatie, niet enkel over yoga maar ook over voeding, mantra’s. Kortom levenswijsheid. Ik had daarom ook volop vertrouwen in haar expertise en wijsheid om samen op een dieper niveau de oorzaak van deze lichamelijke klachten aan te pakken.

Toen ik de eerste keer bij haar thuis arriveerde voelde ik een cosy, oordeelloze en heel liefdevolle gloed. Een perfecte omgeving om mijn hart te openen en diep te graven om nog meer in mijn center te blijven.

De sessies bestonden uit yoga asana’s (zelfs op een tafel… nooit gedacht dat een tafel zo veelzijdig kon zijn 😊), pranayama’s (ademhalingsoefeningen), mantras zingen, inspirerende uitleg over meridianen, reflexologie, onthechten, affirmaties, en een aangename babbel als afsluiter.

Heerlijk om dit alles te leren maar vooral om dit ook te kunnen delen. Dit is voor mij de ware en pure kracht van Michèle: in een vertrouwde warme omgeving delen van elkaars leven, wijsheid en liefde.

Na elke sessie was ik verwonderd over welke emoties, herinneringen en gedachten er naar de oppervlakte waren gekomen. Een dieper laagje van Marijke kwam aan het licht en kon verwerkt worden.

De techniek “re-integratie van de ademhaling” is als een mantra in mijn hoofd blijven hangen. Eerst in-of uitademen vooraleer te bewegen. Zo ga je niet in overdrive en doe je alles lekker rustig aan. Een echte verademing! Bij elke yogapractice hoor ik nog steeds Michele haar stem deze lieve en wijze woorden fluisteren in mijn oren. Telkens dit gebeurt ontstaan een spontane glimlach op mijn gezicht, voel ik een warme gloed rond mijn hart en weet ik dat ik het aan kan.

Mijn lichamelijke klachten zijn na enkele sessies volledig verdwenen. Ik voel me veel sterker en heb meer veerkracht. Michèle heeft mijn rugzakje met nieuwe tips en kennis gevuld waarvoor ik haar heel dankbaar ben. Nu is mijn tijd aangebroken om in mijn rugzakje te snuffelen en deze kennis om te zetten in wijsheid. Bedankt Michele voor al je prachtige healingwerk en je tijd!


start jouw zelfhelende kracht